Kaarsen maken

Workshop

Workshops voor kaarsen

Op vraag van u en andere bezoekers van de website die op zoek zijn naar workshops, heb ik deze speciale pagina ontworpen. Het blijkt niet gemakkelijk te zijn om in uw woonomgeving een locatie te vinden waar je kaarsen kan leren maken.

Een workshop is eigenlijk een locatie waar lessen of cursussen worden gegeven hoe je kaarsen zelf kan maken of gieten. In principe worden in een workshop alle basistechnieken uitvoerig behandeld. Sommige cursussen gaan iets verder en bieden hun cursisten extra lessen aan.

Bij een extra cursus worden dan andere technieken aangeleerd zoals verschillende kleurcombinaties, geurkaarsen, kaarsen versieren, enz …. Workshops worden meestal georganiseerd door hobbywinkels, maar ook scholen durven avond- of weekend cursussen uitschrijven voor het kaarsen maken.

Een workshop heeft natuurlijk een prijskaartje. Hoeveel dat is hangt ervan af wie het organiseert. Prijzen kunnen dus sterk verschillen. Het nodige materiaal om de lessen te kunnen geven, zoals gietmallen, paraffine, stearine en kleurstoffen zijn soms in het inschrijvingsgeld inbegrepen, maar het kan ook zijn dat er bijkomende kosten worden gevraagd voor gietmallen, kleurstoffen enz …

workshop zelf kaarsen maken

Een workshop of cursus, is niet enkel bedoeld om u te leren kaarsen maken. U doet het met een aantal andere mensen, die net als u interesse hebben in de hobby om zelf hun eigen creaties van kaarsen te kunnen gieten.

Het gebeurt dan ook steeds tijdens de avonduren, na het werk of in het weekend. Zo kan iedereen gemakkelijk deelnemen. Een workshop is dan ook een gezellige bijeenkomst van mensen met eenzelfde hobby interesse, waar ideeën kunnen uitgewisseld worden bij een lekkere babbel en een tas koffie.

Voor een workshop dient u zich meestal vooraf in te schrijven bij de organisator. Dit is nodig omdat sommige workshops een minimum aantal aan deelnemers vereisen. Informeer u steeds goed bij de organisator van de workshop. Gegevens over de cursus kunnen op hun website soms niet meer up to date zijn.

Workshop of cursus in België

De Banier – Workshops op verschillende locaties – ( website )
Tiny’s Hobby – Kortrijk – ( website )
’t Verloren Uurke – Meise – ( website )
Ecocandle – Sint- Michiels ( Brugge ) – ( website )
Het Kaarsenhof – Zwevezele – kan gecombineerd worden met een B&B – ( website )

Workshop of cursus in Nederland

Kaarsenzo.nl – Hilversum ( website )
Kaars Idee – Leersum – ( website )
Kaarsen-atelier – Reusel – ( website )
Kaarsenkunst – Den Haag – ( website )
De Kaarsen Tempel – Tilburg – ( website )
Kaarsenmakerij Keerf – Hapert – ( website )
De Kaarsenvriend – Goes – ( website )
Victoria Kaarsenmakerij – Bourtange – ( website )
De Keerse – Rekken – ( website )
Kaarsenatelier Rita Huijbrechts – Reusel – ( website )
Kaarsrecht – Eindhoven – (website)
Creatief Atelier Creamina – Den Haag – (website)

Helaas kan ik ook niet alle workshops, in iedere gemeente van België of Nederland terugvinden. Samen kunnen we veel meer bereiken. Indien er in uw buurt een workshop kaarsen maken word georganiseerd, en deze staat niet vermeld in de lijst, dan mag u alle gegevens bezorgen via het contactformulier.

Ik plaats de gegevens dan zo snel mogelijk op deze website. Hebt u deelgenomen aan een workshop, of bent u organisator van een workshop voor kaarsen, stuur mij dan uw foto’s van het gezellig samenzijn. Zo moedigen we samen andere mensen aan om deel te nemen aan deze leuke hobby. Ik ben niet verantwoordelijk als vermelde workshops hun activiteiten stopgezet hebben. Ik vraag dan ook dat aanbieders van workshops eventuele wijzigingen zo snel mogelijk bezorgen.