Kaarsen maken

Massage kaars maken

Massagekaarsen zelf gieten

Massage is vandaag in onze stress omgeving zeer welkom. Tot nu toe hebben we het altijd al gehad over het maken van de standaard kaarsen die je dagelijks gebruikt. Toch kan je veel meer met een kaars. Wat denk je van een kaars waar je als partners elkaar sensueel kan mee masseren. Een massagekaars. Je kan ze overal kopen, maar ze zelf maken heeft toch nog altijd een meerwaarde.

 Massagekaarsen kan je in allerlei soorten maken. Het verschil zit hem meestal in het parfum en dus ook de geur. De werking van een kaars bedoeld voor massage is afhankelijk van de kwaliteit van de etherische olie die je gebruikt. Laten we dadelijk starten met het recept op basis van sojawas.

Massagekaars met Coco'sOnze massagekaars word gegoten in een aarden potje. We hebben nodig een sojawas met een toevoeging van planten en olie extracten. Je kan dus niet zomaar iedere was gebruiken voor een massagekaars. De was mag geen paraffine of stearine bevatten.

Benodigdheden voor een massagekaars

U hebt nodig speciale Sojawas voor massagekaarsen, cacao boter, amandel olie, sheaboter en een lont of pit. Van deze 4 ingrediënten voorzie je van elk ongeveer 30 gram, al naargelang de groote van je potje. Met andere woorden verdeel alles evenredig. De maat van de lont is afhankelijk van de diameter van het potje dat u gaat gebruiken.

Net zoals een andere kaars van paraffine en stearine kan u de sojawas of sojawax smelten op een veilige manier, in au bain-marie. Deze Sojawas smelt op een punt van +/- 45 graden. De cacao- en sheaboter voegt u pas toe als de sojawas is gesmolten. MassagekaarsenVergeet ook af en toe niet om te roeren. Als alles goed gesmolten en gemengd is voeg dan pas de massage olie toe en goed blijven roeren.

Het parfum en dus de etherische olie toevoegen doet u pas op het laatste. Dit is belangrijk omdat als u de parfum olie reeds toevoegt van in het begin deze gaat verdampen. U gaat dan niet het gewenste resultaat bereiken wat een massage tenslotte nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat u een goede drager hebt zodat de oliën in de huid kunnen indringen.

Aromatherapie en Massage

De meest gebruikte etherische oliën voor massage zijn coco’s, lavendel, tea tree en nog veel anderen. Deze etherische oliën vind je bij de drogist of in een gespecialiseerde winkel. Let op wanneer u de olie besteld via internet dat u zuivere etherische olie hebt van een goede kwaliteit. Synthetische olie kan ook maar is minder efficiënt dan natuurlijke olie en vanzelfsprekend ook niet zo goed voor het milieu.

Om de heerlijke geur van de Aromatherapie te verkrijgen moet u ongeveer 1% tot 3% etherische olie gebruiken. Overdijf niet met etherische olie bij een massage, vraag desnoods aan de verkoper meer info. Het tweede belangrijkste onderdeel bij een massage is de olie. Deze dienst als drager of basis voor de andere ingrediënten.

Amandelolie kan ook vervangen worden door Jojoba, Macadamia of zelfs een goede kwaliteits olijfolie. Olijfolie is wel vettiger en niet zo geschikt om in een kaars te verwerken. Belangrijk is dat u steeds een plantaardige olie gebruikt. Bij voorkeur een olie die koud geperst is. Gebruik zeker geen Minerale olie, deze dringt niet in de huid. Meer info over massageolie hier

U kan ook een mix samenstellen van etherische oliën. Enkele voorbeelden zijn Patchouli, kaneel en sinaasappel. Deze kaars is geschikt voor de wintermaanden. De ultieme kaars met het oog op een sensuele massage met aphrodisiacum is samengesteld uit Sandelhout, YlangYlang en Vetiver. Deze heerlijk geurende kaars zorgt voor een weldoende massage met een goede afsluiter. U kan zelf bepalen welke samenstelling voor jullie het best is.

Het gieten van de massage kaars

Voor u de potjes gaat vullen met de substantie en het parfum, is het belangrijk dat je de potjes eerst goed reinigt en ontsmet. Dit kan bijvoorbeeld met alcohol. De pit voor de kaars kan u nu aanbrengen in het potje. Dat kan met een speciaal metalen pitvoetje. Dit pitvoetje en de lont plaatst u net in het midden van het potje. Het pitvoetje vastmaken aan de bodem van het potje kan bijvoorbeeld met een beetje lijm.

Giet nu voorzichtig de gesmolten substantie inclusief de etherische olie rustig in het aarden potje en laat de kaars stollen. U hebt nu uw eerste massagekaars gemaakt. Alvorens u start met de massage moet u de kaars eerst voldoende laten branden zodat de was voldoende vloeibaar is. Doof nu de kaars en laat ze even afkoelen. Giet dan voorzichtig het mengsel in uw handpalm of op het te masseren lichaamsdeel. Dit kan een rugmassage of een borstmassage zijn. Zoek nu nog een intiem moment en de massage kan beginnen. Veel succes

Waar koop ik alles voor een massagekaars ?

Deze producten voor het maken van een massagekaars kan je vinden in de betere drogisterij of via een webshop. Hebt u een goed referentie, stuur deze dan aub door via het contact formulier. Ik heb alvast voor u hier een goed adres.