Kaarsen maken

Kaars bedrukken

Bedrukken van kaarsen

Vandaag word bijna alles bedrukt als kado of relatiegeschenk. Een t shirt bedrukken met naam of foto, fotobehang, foto op canvas, als relatiegeschenk en wat denk je van een kaars bedrukken ? Met de digitale camera en printers van vandaag is een foto afdrukken kinderspel.

Kaarsen bedrukken waarom ?

Kaarsen zijn vandaag nog steeds het ideale geschenk. Denk maar in de eerste plaats aan een kaars voor een kerkelijk huwelijk. Het blijft voor jonge koppels ook vandaag nog één van de mooiste herinneringen aan hun trouwdag.

Misschien heb je al wel ééns een uitnodiging gehad voor het bijwonen van een communie of een doopsel. Ook hier zijn kaarsen met foto en bijhorende tekst nog steeds veel gevraagd. Tijd dus om u de mogelijkheden voor het bedrukken van een kaars op een rijtje te zetten.

Zelfklevende letters en cijfers

bedrukken van een kaars met sticker letters en cijfersSticker 3D, letters en cijfers of bijvoorbeeld “hartelijke gelukwensen” zijn maar enkele voorbeelden van stickers die verkrijgbaar zijn. De stickers worden ook wel ééns reliëfstickers genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. De meest gebruikte kleuren bij kaarsen zijn zilver en goudkleur. Goud- en zilverkleur kan je het best toepassen bij een gepersonaliseerde kaars voor bijvoorbeeld een huwelijk, een verjaardag, communie of geboorte. Nadelen van deze sticker vellen is dat er van iedere letter of cijfer maar een tiental beschikbaar zijn per blad.

Dat betekent dat als een bepaalde letter of cijfer uitgeput is u een nieuw stickervel moet aankopen. Na een tijdje heb je dan een overschot aan minder voorkomende letters en cijfers. Een ander obstakel is een lange naam. Wanneer de kaars een diameter heeft van 8 cm, dan word een lange naam kleven zeer moeilijk.

Het aanbrengen van de klevers op een kaars is zeer eenvoudig. U verwijdert voorzichtig, bij voorkeur met een pincet de letter of het cijfer van het blad. U brengt het op de gewenste plaats op de kaars aan. Druk nu stevig aan met uw vinger. Door de warmte van de huid gaat het beter plakken. Deze sticker vellen zijn verkrijgbaar in de hobbywinkel of via internet. De Banier ( België ) Aduis ( Nederland )

Servetten als decoratie voor kaarsen

Kaarsen kan je ook bedrukken met servetten. Deze servetten worden speciaal gemaakt voor decoratie van allerlei materialen. Het voordeel van een servet is dat ze door de speciale lijm niet kan branden. De servet aanbrengen op de kaars gebeurt met een Potch of servettenlijm. Snij eerst de servet op de gewenste grootte. Breng met één vinger de lijm aan op de kaars.

Breng na enige tijd voorzichtig de servet aan. eventueel kan je ze nog een beetje verschuiven.Je kan er dan nog enkele kleefletters op aanbrengen.

Breng nu een tweede laag lijm aan bovenop de servet. Nadat de servet gedroogd is mag je indien gewenst een vernis speciaal voor kaarsen aanbrengen met een kwast. Deze servetten zijn verkrijgbaar in de hobbywinkel of via internet Aduis ( Nederland )

Printen op Foto Transfer papier is onze volgende stap, volgt u mij verder